Gemiva SVG

Zorg locaties

Cadeauwinkel Gemivaria

Dordrecht
Gemivaria is een cadeauwinkel in Dordrecht. Mensen met een beperking verkopen hier onder andere producten die zij zelf maken of in de activiteitencentra uit de regio gemaakt worden. Ze staan klanten te woord, verkopen producten, rekenen ze af en pakken ze in. Ze vullen schappen, maken schoon en verzorgen koffie, thee en de lunch. Daarnaast is Gemivaria één van de locaties van het Leer/werkbedrijf (LWB) van Gemiva. Begeleiding De cliënten krijgen bij hun werkzaamheden ondersteuning van een team begeleiders. Bij Gemivaria kunnen ook leerlingen en stagiaires werken. Daarnaast zijn er vrijwilligers actief in Gemivaria. Producten De producten die Gemivaria verkoopt, komen grotendeels uit activiteitencentra en ateliers van Gemiva uit de regio. Of ze worden in de werkruimte van Gemivaria door cliënten gemaakt. De producten in de winkel worden aangevuld met ingekochte artikelen om een aantrekkelijk aanbod te hebben voor klanten.
Bekijk zorglocatie

Calypso

Zwijndrecht
Dagbesteding Calypso is een maatwerkvoorziening voor mensen met een beperking die behoefte hebben aan dagbesteding onder begeleiding. Ook biedt Calypso mogelijkheden voor mensen die zich hebben gemeld bij het leerwerkbedrijf en werkervaring willen opdoen. Begeleiding De cliënten van Calypso krijgen bij hun activiteiten ondersteuning van een team professionele begeleiders. Zij stimuleren de cliënten om zo zelfstandig mogelijk te werken. En ze bedenken oplossingen om die zelfstandigheid zoveel mogelijk te bevorderen of te behouden. Daarnaast is Calypso een gekwalificeerde stageplek voor verschillende zorgopleidingen. Er werken ook vrijwilligers bij Calypso. Zij ondersteunen bij activiteiten. Voor mensen die zich hebben aangemeld bij het leer/werkbedrijf van de gemeente Zwijndrecht zijn er mogelijkheden om werkervaring op te doen. Activiteiten Alle cliënten van Calypso kunnen deelnemen aan de activiteiten op de verschillende groepen en/of deelnemen aan activiteiten in de wijk. Zij zijn dan actief in het wijkcentrum in de buurt en op scholen in de wijk. Zij dragen bij aan het onderhoud van de wijk. Ze ruimen onder andere zwerfafval op. Daarmee zijn zij betrokken bij de wijk en leveren zij een bijdrage aan de lokale participatiesamenleving. Voor cliënten met een intensieve zorgvraag zijn er activiteiten zoals wandelen, boodschappen doen, verzorging, bewegings- en communicatieactiviteiten.
Bekijk zorglocatie

De Bijenkorf

's-Gravendeel
In logeerhuis De Bijenkorf in 's-Gravendeel kunnen thuiswonende kinderen en volwassenen met een verstandelijke of meervoudige handicap logeren of in deeltijd wonen. In het huis wonen gemiddeld vijf bewoners in deeltijd en kunnen er tien cliënten logeren. Tijdens de logeerperiode worden de ouders en/of verzorgers ontlast en kunnen zij even op adem komen en wat meer aandacht besteden aan zichzelf of andere gezinsleden. In logeerhuis De Bijenkorf kunnen per dag maximaal 15 kinderen en (jong)volwassenen met een verstandelijke of meervoudige handicap logeren en/of deeltijd wonen. Voor de logees zijn op de begane grond zes aangepaste slaapkamers beschikbaar waarvan er twee zijn gereserveerd voor de deeltijdbewoners. Op de eerste en tweede etage zijn negen slaapkamers beschikbaar voor logees en zijn er vier slaapkamers gereserveerd voor de deeltijdbewoners. Om van de logeerkamers op de eerste en tweede etage gebruik te kunnen maken dient de logee/deeltijdbewoner trap te kunnen lopen. Deeltijdbewoners en de logees bezoeken op doordeweekse dagen overdag een kinderdagcentrum, een school of activiteitencentrum. Met uitzondering van de weekenden en schoolvakanties is het logeerhuis overdag gesloten. Begeleiding Per dag wordt bekeken hoeveel begeleiders er nodig zijn. Dit hangt af van de zorgzwaarte en van het aantal cliënten dat aanwezig is. 's Nachts is er een slaapdienst. Middels een uitluistersysteem kan de Centrale Nachtzorg van Gemiva de kamers uitluisteren en zo nodig de slaapdienst wekken zodat zij zorg kunnen verlenen.De dagelijkse leiding is in handen van de locatiemanager. Aan De Bijenkorf is een gedragsdeskundige verbonden die begeleiders adviseert in de omgang met de cliënten. Een woningassistent kookt doordeweeks voor de cliënten en begeleiders. In het weekend komen de maaltijden van zorgcentrum Zorgwaard of zijn er kookvrijwilligers die een maaltijd bereiden. Reserveren Via het reserveringssysteem kunnen ouders/verzorgers van de logees een logeerplek reserveren. Logeren in De Bijenkorf kan in meerdere blokken van dagen. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid in het logeerhuis en de indicatie van de logee.
Bekijk zorglocatie

De Kleine Oase

Zwijndrecht
De Kleine Oase in Zwijndrecht is er voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een verstandelijke of meervoudige beperking. Het kinderdagcentrum is een veilige omgeving waar kinderen zich op hun eigen manier en eigen tempo kunnen ontwikkelen. Afhankelijk van hun ontwikkeling worden kinderen eventueel voorbereid op de overstap naar (speciaal) onderwijs. Begeleiding Per groep werken meerdere begeleiders. Eén van de begeleiders is persoonlijk begeleider (pb-er). De pb-er onderhoudt het contact met de ouders en stelt met hen een ondersteuningsplan op. Daarin staan de doelen waaraan gewerkt wordt. De medewerkers van De Kleine Oase hebben een agogische opleiding op mbo- of hbo-niveau gevolgd. Als het nodig is, krijgen zij ondersteuning van de afdeling Behandeling & Ondersteuning van Gemiva. De locatiemanager heeft de leiding. Voor algemene zaken is er een huishoudelijk medewerker en een administratief medewerker. Bij verschillende activiteiten helpen vrijwilligers mee. Samenwerken met ouders Wij hechten veel belang aan een goede samenwerking met ouders. Activiteiten Het dagprogramma van De Kleine Oase bestaat uit verschillende activiteiten. Die zijn er allemaal op gericht om het kind te ontwikkelen. We willen het volgende bij de kinderen stimuleren: waarneming: ervaren van horen, zien, voelen, ruiken en proeven; communicatie: spraakontwikkeling, eventueel gebruik maken van foto’s en/of pictogrammen; sociaal emotionele ontwikkeling: contact maken met begeleiders en andere kinderen, samenspel; cognitieve ontwikkeling: werken met divers ontwikkelingsmateriaal, aansluitend bij het niveau van het kind en het voorbereiden op school; zelfredzaamheid: stimuleren van zelfstandigheid; motoriek: bewegingactiviteiten, buiten spelen, zwemmen. In de communicatie met de kinderen gebruiken de begeleiders verschillende communicatiemiddelen naast elkaar. Bijvoorbeeld gesproken taal, gebaren, pictogrammen, foto’s, voorwerpen, lichaamshouding en mimiek. Rett syndroom De Kleine Oase heeft veel ervaring met meisjes met Rett syndroom. Door het toegenomen gebruik van oogbestuurde spraakcomputers en andere onderwijsmethodes is duidelijk geworden dat veel mensen met het Rett syndroom cognitief leervermogen hebben. Zij hebben daar over het algemeen veel interesse in. Daarom biedt Gemiva kinderen en jongeren met Rett syndroom onderwijsactiviteiten. Dit doen we onder andere op De Kleine Oase.
Bekijk zorglocatie

De Nesse

Zwijndrecht
De Nesse in Zwijndrecht is een dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking, lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. De Nesse is een maatwerkvoorziening voor mensen die behoefte hebben aan dagbesteding onder begeleiding. In De Nesse komen vooral volwassenen met een verstandelijke beperking, een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. Maar ook voor mensen die om een andere reden ondersteuning nodig hebben bij hun dagbesteding biedt De Nesse mogelijkheden. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen werkervaring opdoen in De Nesse door stage te lopen en/of vrijwilligerswerk te doen. Begeleiding De cliënten van De Nesse krijgen bij hun activiteiten ondersteuning van een team professionele begeleiders. Zij vinden het belangrijk dat de cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen werken. De Nesse biedt ook veel mogelijkheden voor vrijwilligers. Zij kunnen de cliënten ondersteunen bij hun activiteiten in of buiten het gebouw. Daarnaast is De Nesse een gekwalificeerde stageplek voor verschillende zorgopleidingen. Activiteiten Alle cliënten van De Nesse kunnen deelnemen aan de activiteiten op de verschillende groepen en/of deelnemen aan activiteiten in de wijk. Zo zijn cliënten van De Nesse actief in de wijk. Ook biedt De Nesse mogelijkheden voor mensen die zich hebben gemeld bij het leer/werkbedrijf en werkervaring willen opdoen. Voor de cliënten met een intensieve zorgvraag zijn er activiteiten die aansluiten bij hun hulpvraag. Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (bijvoorbeeld na een herseninfarct) biedt De Nesse activiteiten zoals het (weer) leren omgaan met een computer, koken en bakken en het contact leggen met lotgenoten. Voor meer informatie over deze groep is een aparte brochure.
Bekijk zorglocatie

Doelbewust

Dordrecht
Dagbestedingslocatie Doelbewust in Dordrecht is een locatie waarbij participeren in de maatschappij centraal staat. De locatie is gevestigd in de sporthal van korfbalvereniging Deetos Snel. Aan de voorzijde van het pand zijn twee ruimtes waar cliënten met een verstandelijke beperking dagbesteding aangeboden krijgen. Een deel van de cliënten ondersteunt de sporthal met activiteiten zoals schoonmaakwerkzaamheden in- en om het pand en het bereiden van maaltijden voor de sporters. Voor elke cliënt wordt er een individueel programma opgesteld dat zoveel mogelijk aansluit bij zijn/haar wensen en behoeften. Er wordt gezocht naar de mogelijkheden van de cliënt waardoor de cliënt zich verder kan blijven ontwikkelen. Per dag komen er gemiddeld 25 (jong)volwassen cliënten met een verstandelijke beperking naar het activiteitencentrum. Er heerst een prettige sfeer. Er zijn ook werkplekken waar het wat rustiger is. Een aantal cliënten zijn doof of slechthorend. Er wordt gewerkt met gebarentaal en pictogrammen ter ondersteuning van de communicatie. Begeleiding Het begeleidend team bestaat uit ongeveer 6 medewerkers. Dat zijn persoonlijk begeleiders, begeleiders en leerlingen. Een groot deel werkt al langere tijd bij Gemiva en heeft veel ervaring binnen de dagbesteding. Daarnaast ondersteunen stagiaires en vrijwilligers het team. Activiteiten Het activiteitenaanbod bij Doelbewust is heel divers. Zo kun je bijvoorbeeld meedraaien in het serviceteam of bij de bakgroep. Hieronder lees je alles over de activiteiten die wij aanbieden. Het Kookpunt Bij het kookpunt zijn gemiddeld 8 cliënten per dag actief met bereiden van maaltijden voor o.a. de sportvereniging, een nabije woonlocatie en overige klanten. Naast het bereiden van maaltijden worden er ook bakproducten gemaakt zoals appeltaart, brownies, blondies en boterkoek. Er wordt individueel bekeken welke handelingen de cliënt uit kan voeren. Er zijn cliënten die geheel zelfstandig een product maken. Op aanvraag worden er cateringklussen verzorgd en is er de mogelijkheid om te ondersteunen in de keuken van de sportvereniging. De Servicegroep In de servicegroep staat participeren in de samenleving voorop. Hier werken gemiddeld 10 à 15 cliënten. De cliënten doen vooral dienstverlenende werkzaamheden in- en rondom de locatie. Daarnaast gaan zij dagelijks op pad om op een actieve manier deel te nemen aan de maatschappij. De servicegroep verricht binnen en buiten schoonmaakwerkzaamheden voor de korfbalvereniging. Daarnaast draagt de servicegroep bij aan een beter milieu door afval te prikken in de wijk. Verder worden er bestellingen gereden naar verschillende locaties van Gemiva binnen de regio. Sport en beweging is opgenomen in het activiteitenprogramma. Het JVH puzzelproject Het ontbrekende stukje De Jan van Haasteren puzzelgroep biedt een unieke service aan: mensen die een puzzelstukje missen, kunnen zich bij hen melden. De cliënten gaan vervolgens aan de slag om dat ene puzzelstukje op te sporen. Er komt meer bij kijken dan alleen puzzelen, de groep biedt leuk en gevarieerd werk. De aanvragen moeten worden verwerkt, puzzelstukjes moeten worden opgezocht en verzonden. Zo heeft iedereen een eigen taak binnen het project. Er wordt hierbij samengewerkt met veel andere locaties binnen en buiten Gemiva. De groep gaat ter afwisseling en netwerken ook soms naar een puzzel beurs of ander uitje dat in het teken staat van puzzelen zoals het NK puzzelen.
Bekijk zorglocatie

Kinderdagcentrum Bloesem

Dordrecht
Bloesem is een dagcentrum voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand en/of verstandelijke beperking. De meeste van hen zijn nog niet oud genoeg om naar school te gaan. In Bloesem ondersteunen we de kinderen zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.   Kinderen stromen vanuit Bloesem door naar (speciaal) onderwijs. Begeleiding De kinderen krijgen bij hun activiteiten ondersteuning van een vast team begeleiders. Ook werken er leerling-begeleiders, stagiaires en vrijwilligers. Er worden verschillende activiteiten aangeboden die zijn gericht op het ontwikkelen en stimuleren van de kinderen. Als het nodig is, kunnen we een beroep doen op een gedragsdeskundige en therapeuten van Gemiva. In de communicatie met de kinderen gebruiken de begeleiders verschillende communicatiemiddelen naast elkaar. Bijvoorbeeld gesproken taal, gebaren, pictogrammen, foto’s, voorwerpen, lichaamshouding en mimiek. Afhankelijk van hun ontwikkeling blijven de kinderen op het kinderdagcentrum of worden zij voorbereid op de overstap naar (speciaal) onderwijs. Het activiteitenaanbod is zo veel mogelijk afgestemd op de individuele behoefte van het kind. Soms werken we ook met de kinderen in kleine groepjes. Vrijetijdsbesteding In en vanuit de kinderdagcentra vinden vrijetijdsactiviteiten plaats. Deze zijn mede bedoeld om het gezin te ontlasten. Zo is er onder andere zaterdagopvang, vakantiedagopvang (in Dordrecht) en naschoolse opvang in het kinderdagcentrum. De naschoolse opvang en de vakantiedagopvang vindt plaats op de locatie van Kiem aan de Sitterstraat 7B in Dordrecht.
Bekijk zorglocatie

Overweg

Dordrecht
Overweg is een activiteitencentrum in Dordrecht. Hier hebben elke dag rond de 50 mensen dagbesteding. Deze mensen hebben een lichamelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel en/of een verstandelijke beperking. Ook mensen met een psychiatrische hulpvraag kunnen naar Overweg komen. En buurtbewoners zijn ook welkom. Zij kunnen naar de koffieochtenden komen. En ze kunnen producten kopen. Die producten zijn gemaakt door cliënten van Overweg. Begeleiding De cliënten krijgen bij hun activiteiten ondersteuning van een team vaste begeleiders. Iedere cliënt heeft één persoonlijk begeleider. Bij hem/haar kan de cliënt en de familie als eerste terecht met vragen. In Overweg werken ook leerlingen, stagiaires en vrijwilligers. En er zijn huishoudelijke en administratief medewerkers. Als het nodig is, kan hulp gevraagd worden aan een gedragsdeskundige. De locatiemanager heeft de leiding.
Bekijk zorglocatie

Pak-Inn

Zwijndrecht
Op het bedrijventerrein van industrieterrein De Geer in Zwijndrecht zit Pak-Inn. Hier werken elke dag mensen die in onze samenleving zonder begeleiding (nog) niet zelfstandig kunnen werken. In Pak-Inn werken mensen met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking. Ook voor mensen die om een andere reden (nog) niet kunnen deelnemen aan het reguliere arbeidsproces is het mogelijk om bij Pak-Inn te werken. Dit kan als alternatief voor betaald werk of om een werkritme op te bouwen. Pak-Inn heeft mogelijkheden voor mensen die zich hebben gemeld bij het leer/werkbedrijf en werkervaring willen opdoen. Begeleiding De cliënten krijgen bij hun werk ondersteuning van een team van begeleiders. Soms werken er ook leerlingen en stagiaires. Bij Pak-Inn is ook plaats voor vrijwilligers, mensen die het leuk vinden om de cliënten te begeleiden bij hun werk. Werkzaamheden Cliënten van Pak-Inn doen verschillende werkzaamheden. Bijvoorbeeld inpakken, uitpakken, monteren en demonteren, mailingen versturen en dossiers vernietigen. Dit doen zij voor bedrijven, instellingen en particulieren. Pak-Inn heeft een groot magazijn dat de cliënten zelf onderhouden. Ondernemers die graag maatschappelijk verantwoord bezig willen zijn, kunnen bij Pak-Inn terecht. Door werk uit te besteden aan Pak-Inn geven zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de gelegenheid om mee te doen in de samenleving.
Bekijk zorglocatie

Spoorzicht

Dordrecht
Spoorzicht is een werkplek voor (jong)volwassenen die door een beperking een beschutte werkplek nodig hebben. Op Spoorzicht doen ze werk en activiteiten die aansluiten bij hun mogelijkheden, wensen en behoeften. Ze krijgen daarbij ondersteuning op maat. Cliënten hebben dienstverlenend werk, zoals schoonmaak en catering, of maken creatieve producten. Anderen doen activiteiten die gericht zijn op beleven en ervaren. Iedere cliënt werkt in eigen tempo en naar eigen kunnen. Producten die de cliënten maken, worden op Spoorzicht en in cadeauwinkel Gemivaria in de binnenstad verkocht. Voor wie Spoorzicht is een activiteitencentrum voor (jong)volwassenen met een verstandelijke, lichamelijke en/of meervoudige beperking. Per dag is er ruimte voor ongeveer 45 cliënten. Zij hebben veel contact met elkaar en er heerst een prettige sfeer. Er zijn ook werkplekken waar het wat rustiger is. Enkele cliënten zijn doof of slechthorend. Er wordt gewerkt met gebarentaal en pictogrammen ter ondersteuning van de communicatie. Activiteiten Op Spoorzicht kun je verschillende activiteiten doen. Begeleiding Het team bestaat uit ongeveer 20 medewerkers. Dat zijn persoonlijk begeleiders, begeleiders en leerlingen. Een groot deel werkt al lang bij Gemiva en heeft veel ervaring binnen de dagbesteding. Daarnaast zijn er vrijwilligers en stagiaires die het team ondersteunen.  
Bekijk zorglocatie

Variant Johannes Vermeerstraat

Papendrecht
Variant Johannes Vermeerstraat in Papendrecht is een kleinschalig activiteitencentrum waar veel rust en ruimte is voor persoonlijke aandacht. In Variant Johannes Vermeerstraat komen elke dag ongeveer 25 volwassenen. Ze werken in hun eigen tempo, soms met hulpmiddelen en aanpassingen. Daarnaast is Variant één van de locaties van het Leer/werkbedrijf (LWB) van Gemiva. Van hieruit werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dagdelen op verschillende werkplekken bij Variant. Daar verrichten zij ondersteunende werkzaamheden. Ook zijn er activiteiten waarbij buurtbewoners betrokken worden. Activiteiten Een greep uit de activiteiten: Koken en bakken Fijne houtbewerking Creatieve activiteiten Vilten Werken met klei Boodschappenservice Het opruimen van zwerfafval in de wijk (zappen) Inpakwerk Het demonteren van klein huishoudelijke apparaten die niet meer werken. Ook is er tijd voor ontspanningsactiviteiten zoals wandelen, muziek, puzzelen en de Tovertafel. Naast het vaste activiteitenaanbod op deze locatie, kunnen cliënten ook deelnemen aan activiteiten van ons eigen regionale uitzendbureau ‘Xtra’. Bij Xtra worden er tijdelijke en structurele activiteiten aangeboden, waarvoor cliënten zich per activiteit kunnen aanmelden. Bij al deze activiteiten staat de verbinding met de samenleving centraal.
Bekijk zorglocatie
This website uses cookies for optimal functioning. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang